fbpx

2023 WOMEN'S SUSTAINABLE INVESTING SUMMIT

MIAMI, FLORIDA
JUNE 12-14, 2023

A part of the South Beach Series

about

ESG | IMPACT INVESTING | ENERGY TRANSITION | SUSTAINABILITY

The 2nd Annual Women’s 2023 Sustainable Investing Summit offers an oceanfront, 3-day conference for 150 of the nation’s leading women in sustainable investing. Connect with private equity, venture capital and entrepreneurial leaders through fun networking activities. Advance your knowledge by learning from speakers with expertise in ESG, impact investing and sub-sectors such as energy, food, water, healthcare and shelter. Be championed by a community of women.

MANAGING DIRECTOR, DECARBONIZATION AND ENERGY TRANSITION INVESTOR, RIVERSTONE HOLDINGS, LLC

“The most useful conference I go to all year!”

more than a conference

NOTHING SHOULD STAND BETWEEN A WOMAN AND THE BUSINESS LEADER SHE WANTS TO BE

CURATED

Quality over quantity. We curate audiences so there is a diverse mix of partners, clients and peers who connect easily and authentically.

CONTENT

We believe individuals should take ownership over their professional development. Our events offer educational topics and industry knowledge.

SOUL

Connection is a fundamental human drive. People thrive in community and struggle without it. Be championed by your peers!

agenda

  • All Days
  • Sun Jun 11
  • Mon Jun 12
  • Tue Jun 13
  • Wed Jun 14
Sun Jun 11
3:00 pm
3:00 pm - 6:00 pm (3 hours)
Registration
Mon Jun 12
7:00 am
7:00 am - 8:00 am (1 hours)
Morning Wellness
7:00 am
7:00 am - 4:00 pm (9 hours)
Registration
8:00 am
8:00 am - 8:30 am (30 min)
Allocator Only Breakfast
8:00 am
8:00 am - 4:00 pm (8 hours)
Connection Café

The go-to spot for attendees to refuel, gather to chat, jot notes or take a clarity break in between sessions.

8:00 am
8:00 am - 4:00 pm (8 hours)
Exhibit Hall

We’ve transformed our Exhibit Hall into a Base Camp. Like a Base Camp serves a trailblazer resting on their journey, you will start your journey in the Exhibit Hall, and retreat back to it between sessions.

8:00 am
8:00 am - 4:00 pm (8 hours)
Americana Assembly Networking Lounge

For two days, the Assembly Hall will be an inviting room of 40 numbered roundtables where you can schedule 1:1 meetings, take meals, and enjoy roundtable discussions. It’s a place to take solo clarity breaks when you need a break. This is also where the grand Networking Lunch will take place on June 13th.

8:30 am
8:30 am - 10:00 am (1 hours,30 min)
Structured Networking for Allocators

Knockout Networking
Our pre-conference structured networking helps limited partners make connections with ease before the conference really begins. The 90 minute segment, Knockout Networking, kicks off with a 30 minute fireside chat between two industry peers. Secondly, there are 60 minutes of roundtable discussions with topic prompts to help attendees open up about obstacles, challenges, wins and goals.

8:30 am
8:30 am - 10:00 am (1 hours,30 min)
SPEAKER WORKSHOP: Show Up Strong | Present with Impact and Purpose

Maya Angelou is quoted as saying, “People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” The mechanism for this is both the trusted connection we create with our audience and how we deliver our message. To show up strong and engage our audience in a compelling way doesn’t require you to be an exceptional public speaker, but it does require that you understand what effective communication is all about. In this energizing and fun three-hour session, we will learn to communicate with impact and purpose from the inside out. We will learn the techniques to engage the audience from the moment we walk out on stage, embody confidence, compel the audience through heartfelt and dynamic delivery, and paint pictures and evoke emotions with our message.

9:00 am
9:00 am - 10:30 am (1 hours,30 min)
Knockout Networking

Knockout Networking
Our pre-conference structured networking helps attendees make connections with ease before the conference really begins. The 90 minute segment, Knockout Networking, kicks off with a 30 minute fireside chat between two industry peers. Secondly, there are 60 minutes of roundtable discussions with topic prompts to help attendees open up about obstacles, challenges, wins and goals.

10:30 am
10:30 am - 11:00 am (30 min)
Coffee Break
10:30 am
10:30 am - 12:00 pm (1 hours,30 min)
1:1 LP-GP Meetings

More Details Coming Soon!

12:00 pm
12:00 pm - 12:45 pm (45 min)
Break
12:45 pm
12:45 pm - 1:45 pm (1 hours)
Keynote

More Details Coming Soon!

1:45 pm
1:45 pm - 2:15 pm (30 min)
Break
2:15 pm
2:15 pm - 2:55 pm (40 min)
Impact Investing

Impact investing invites us to apply wonder and invention to reimagine a better future. Founders, trailblazers and pioneers are aiming for the moon, and investors have the challenge to dream with them, but also discern and poke holes. In this discussion, we’ll explore impact investing from the perspective of investors. What is their method? What are their obstacles?

3:00 pm
3:00 pm - 3:40 pm (40 min)
Integrating ESG

How do you integrate ESG principles in a way that drives value for your business? We’ll talk with sustainability and ESG leaders about how they create goals and long term sustainability strategies to achieve them. What investments need to be made? How they go about building an industry leading team? What are the environmental, social, and governance (ESG) priorities various sub-sectors – from food & beverage, travel, healthcare and energy? 

 

3:45 pm
3:45 pm - 4:30 pm (45 min)
Is ESG Scrutiny Good for Private Markets?

Top ESG legal professionals will share key issues that investors need to consider when implementing ESG principles and developing an ESG strategy. Learn about pitfalls and misconceptions that can get investors into trouble. We’ll explore how increased scrutiny may be good if it results in standardization, benchmarking and aligned incentives to help investors navigate today’s ESG alphabet soup. 

5:00 pm
5:00 pm - 6:00 pm (1 hours)
Wind-Down Walk

A Kayo tradition at every event! Once the conference wraps for the day, leave your business attire behind and stretch your legs for a low intensity walk to unwind before your dinner plans. Led by a Kayo team member, this group of attendees will embark on a 60-minute walk, connecting over uncommon commonalities and soaking in the oceanfront beauty of Miami Beach.

Tue Jun 13
7:00 am
7:00 am - 8:00 am (1 hours)
Morning Wellness Activities
8:00 am
8:00 am - 3:30 pm (7 hours,30 min)
Connection Café

The go-to spot for attendees to refuel, gather to chat, jot notes or take a clarity break in between sessions.

8:00 am
8:00 am - 3:30 pm (7 hours,30 min)
Exhibit Hall

We’ve transformed our Exhibit Hall into a Base Camp. Like a Base Camp serves a trailblazer resting on their journey, you will start your journey in the Exhibit Hall, and retreat back to it between sessions.

8:00 am
8:00 am - 4:00 pm (8 hours)
Americana Assembly Networking Lounge

For two days, the Assembly Hall will be an inviting room of 40 numbered roundtables where you can schedule 1:1 meetings, take meals, and enjoy roundtable discussions. It’s a place to take solo clarity breaks when you need a break. This is also where the grand Networking Lunch will take place on June 13th.

8:30 am
8:30 am - 9:10 am (40 min)
Keynote with Renee Grogan, Impossible Metals

More Details Coming Soon

9:15 am
9:15 am - 9:45 am (30 min)
Fireside Chat with Olivia Wassenaar, Apollo Global Management

Olivia Wassenaar sits at the cross-section of sustainable investing and energy. As Head of Apollo’s Sustainable Investing platform, Olivia leads the Firm’s multi-asset investment strategy focused on financing and investing in the energy transition and decarbonization of industry.  Olivia’s investments at Apollo have focused on the energy transition, and she serves on the boards of several Apollo funds’ portfolio companies including FlexGenGraanulTakkion and Total Operations and Production Services (TOPS). Olivia will tell us about how sustainable investing has evolved over the course of her career, where we are in the energy transition and where she hopes the industry will head in the next phase of its maturity.  We’ll also hear about Olivia’s view on opportunities for women in energy and sustainable investing, and how, in role co-chairing Apollo’s DE&I Steering Group, she leads that effort. 

10:30 am
10:30 am - 11:00 am (30 min)
Fireside Chat with Hannah Schofield, BlackRock
11:00 am
11:00 am - 11:40 am (40 min)
Energy Transition: Where Are We Today?

The Energy Transition is a complex endeavor, with regulatory, economic, geopolitical and scientific obstacles at every turn. This panel brings pioneers in the Energy sector from different backgrounds together to explore ideas on how to navigate the biggest obstacles today. What technology is needed? What areas need more attention and capital? How do energy firms manage risk around geopolitical issues, inflation and other factors outside of their control? This panel of Energy Transition Pioneers will share their best ideas, what obstacles are in their way today and how this community at Kayo can help. 

11:45 am
11:45 am - 12:25 pm (40 min)
Sustainable Infrastructure

Infrastructure opportunities across the globe remain enormous and pressure from allocators to develop sustainable investment plans is mounting. How are managers addressing the overwhelming needs and maneuvering challenges across sectors – transportation, renewable energy, digital, and social? We’ll hear how investors incorporate both impact investment approaches and ESG risk factors into their sustainable investment plans.

12:30 pm
12:30 pm - 2:00 pm (1 hours,30 min)
Networking Lunch
2:00 pm
2:00 pm - 2:40 pm (40 min)
Overcoming Investment Biases with Sarah Samuels

Biases can be described as shortcuts taken by the mind and represent gaps between sound philosophy and practical implementation. These biases are present in many aspects of the human decision-making process and can lead to suboptimal outcomes. Join us for an interactive discussion about common investment biases, how NEPC’s process is structured to overcome them, and tips and tricks for you to consider in your own investment approach. 

2:45 pm
2:45 pm - 3:25 pm (40 min)
Allocator Perspectives on Sustainable Investing

Top asset allocators and consultants will share what sustainable investing mean to their organization. How does sustainable investing fit into their portfolio and asset allocation strategy? What is the difference between sustainable investing, responsible investing, ESG and impact investing? Are there examples of where research and analysis on environmental, social and governance variables have identified risk? What are the most common frustrations for allocators today? How can managers with a sustainability focus or an impact lens on how to succeed in raising capital and proving themselves in a highly competitive market? 

Wed Jun 14
8:00 am
8:00 am - 12:00 pm (4 hours)
Connection Café

The go-to spot for attendees to refuel, gather to chat, jot notes or take a clarity break in between sessions.

8:00 am
8:00 am - 9:00 am (1 hours)
Mentor Matching Breakfast

Details Coming Soon

8:30 am
8:30 am - 10:30 am (2 hours)
Workshop: Emerging Leaders
8:30 am
8:30 am - 10:30 am (2 hours)
Workshop: Navigating Mid-Level Leadership
11:00 am
11:00 am - 12:15 pm (1 hours,15 min)
Workshop: Emerging Leaders Part 2
11:00 am
11:00 am - 12:15 pm (1 hours,15 min)
Workshop: Navigating Mid-Level Leadership Part 2
11:00 am
11:00 am - 12:15 pm (1 hours,15 min)
Workshop: Being a Great Boss
12:30 pm
12:30 pm - 1:30 pm (1 hours)
Farewell

speakers

2023 line up

View more

NETWORKING

A curated event ecosystem means you make the connections you need. This event offers structured and unstructured networking functions including:

  • Speed Networking for GPs/LPs and Lenders/Borrowers
  • Knockout Networking
  • A Networking Lounge & Connection Café
  • Morning Wellness Fitness
  • Afternoon Group Walk and more!

PAST ATTENDEES

Interested to see which firms attended in the past?
Check out the 2022 Sustainability Summit Attendee List.

THE PODIUM

Looking to advance yourself through a speaking opportunity? The agenda is under curation and our programming team is looking for speakers to take the podium.

SPONSORSHIP OPPORTUNITIES

Show women you walk beside them. When you sponsor a Kayo event, you put the women in your organization on a path to success. Kayo, and our sponsors, create a warm, welcoming environment where women feel empowered, championed and energized.

THE VENUE

Located in the heart of South Beach’s vibrant Art Deco District, the Loews Miami Beach Hotel is an oceanfront resort with luxurious guestrooms, state-of-the-art meeting spaces, an oceanfront pool scape and more. Just steps from the shopping and dining of famous Lincoln Road, as well as the nightlife and entertainment of Ocean Drive.

see who’s coming

sneak peek of firms attending

  • AE Industrial Partners, LP
  • Antin Infrastructure
  • Apollo Global Management Inc.
  • Brown Advisory
  • Caldwell Partners
  • Glenmede Trust
  • Impact Engine
  • NEPC
  • Neuberger Berman
  • Orion Infrastructure Capital
  • Pattern Energy Group
  • SJF Ventures
  • StepStone Group

EARLY PRICING ENDS IN:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

register

INSTITUTIONAL INVESTORS

$0

Non-fee earning LPs who are in an investment role and allocating capital to investment funds.
Includes allocators for Public/Private Pension Plans, Endowments, Foundations and more

FEE-EARNING LIMITED PARTNERS

$2,000

Fee-earning LPs that allocate capital directly into companies, developments or projects.
Includes OCIOs,
Investment Consultants, Fund of Funds, and other fee earning investment managers.

INVESTORS

$2,000

Direct equity and debt investors into companies, developments or projects.
Includes private equity investors, private credit investors, venture capital investors, hedge funds, direct lenders, investment and merchant banks, secondary firms, real assets investors, REITs, BDCs, SBICs, accelerators, and lenders.

SERVICE
PROVIDERS

$5,000

Service providers to investors and companies.
Includes accounting firms, consulting firms, commercial broker, executive search, fund administrators, insurance firms, law firms, placement agents and software providers.

Limited tickets available!

sponsors

Interested in sponsoring? Apply here.

MANAGING DIRECTOR, CCMP

“I left with a stronger and larger network, increased energy and enthusiasm, and tons of
ideas to grow and improve my business.”

FOUNDING PARTNER, GLOBAL INFRASTRUCTURE PARTNERS

“With 30+ years of debt capital market experience, I have attended a myriad of
conferences; I have never attended a conference like this! It was like getting a giant supportive
hug!”

CHIEF INVESTMENT OFFICER, NATIONAL GALLERY OF ART

“It’s magical.”

trailblaze together

UPCOMING EVENTS

Where will you make your next connection?

BECOME A SPONSOR

The women in your industry are leading the way. Be the support they need.

APPLY TO SPEAK

Share your insights and how-tos with your peers.